29 d’abr. 2015

ANTICEL.LULITICS
Quan comença la calor, comença el furor!!! Tothom vol cuidar-se i estar bé per l'estiu.... Però ara començada la tardor, què???? Doncs ens hem de continuar cuidant, si no l'esforç d'aquest 3 mesos no servira per res.....
La cel.lulitis són uns nòduls de greix subcutanis, que es van endurint, també anomenats pell de taronja, i pot estar provocada per varis factors:
ALIMENTACIÓ: Cal menjar equilibrat, pocs greixos, però també pocs sucres refinats, la glucosa fa una glicació de les proteines de la pell que fa que tendeixi al mal aspecte. També el tabac i la cafeina en excés, que fara una vasodilatació.
EXERCISI FÍSIC: L' execisi ajuda a que s'activin els musculs de les cames fent un efecte venotonic, és a dir que millorara la circulació sanguinia i linfàtica, pero ull!!! La cel.lulitis es una capa superficial de greix, pots aprimar-te, tonificar musculatura....però aquells nòduls encara són allà...
FACTORS GENÈTICS
HORMONAL: Ja sigui de manera natural, o be si es prenen anticonceptius hormonals. El pic hormonal de la dona se situa per allà als 30 anys, a partir de llavors s'estabilitza la producció hormonal, i també l'aparició de cel.lulitis...( ufff..quina sort, ja he passat el pic, jo).
RETENCIÓ DE LIQUIDS: Aquest factor va molt lligat a l'anterior, ja que les hormones donen retenció...
Us vull parlar una  mica dels components que porten molts anticel.lulitics tòpics i per que serveixen.

CAFEINA: És el component estrella dels anticel.lulitics, la cafeina per una serie de reaccions quimiques bloqueja la FOSFODIESTERASA ( quin nom, eh??), que es l'encarregada de degradar l'AMPc. Aquest augment de l'AMPc a dins la cel.lula, produeix un augment important de la degradació d'àcids grassos emmagatzemats, ( es a dir que crema les reserves, aquelles que fan tanta ràbia....). Ara, no ens podem passar, perque la cafeina es vasodilatadora a nivell perifèric, es a dir que anticel.lulitics amb massa cafeina, podrien no ajudar-nos..
L-CARNITINA: Es un transportador de greixos, els portara allà on seran mes facil de ser cremats.
FORSKOLIN: Es un derivat natural d'una arrel de COLEUS FORSKOLII. Ho porten alguns anticel.lulitics com a complement de la cafeina. La seva funció tambe es augmentar el famós AMPc, per tant cremarem mes greixos.
CENTELLA ASIÀTICA: La centella asiàtica té moltes propietats, en ayurveda fa mes de 3000 anys que es coneix. Es un gran cicatritzant i reparador de la pell ( fa que la pell fabriqui col.làgen), i en deien herba del tigre, ja que tradicionalment veien que els tigres de bengala s'hi refregaven per sobre les plantes de centella quan estàven ferits. És un bon drenant i a diferència de la cafeina es un molt bon venotònic, ja que és vasoconstrictor. Aquest producte ens anirà be en cel.lulitis amb molta retenció de liquids i camens pesades.


FUCUS (algues en general): És una alga molt rica en IODE, és un bon cremador de greixos, ja que augmenta el metabolisme basal. Ull les persones que teniu tiroides i teniu el iode restringit.
CASTANYA D'INDIES: Es un gran venotònic i vasoconstrictor. Normalemt els envasos ens posa el nom del principi actiu més potent de la planta que és l'ESCINA.
RUSCUS: vasoconstrictor, antiinflamatori i antiedema.
MENTOL: Dona sensació de frescor. Millora la microcirculació, pero no es convenient aplicar-lo a la panxa. Reservem aquests productes per cames i caderes.

Aqui us deixo la meva recomanació personal:

CELUSLIM NIT
Conte cafeina combinada amb extracte de cecropia, gtp4, extracte d'heura i pebre de Sichuan.
Es important posar-lo a la nit, ja que te una acció antiacumulació de greixos durant les primeres 12h, i els principis actius d'alliberació retardada, que es despendran al mati, ja son cremagreixos. Es una crema molt agradable de posar, i com que porta oli de cartam i onagra, es força nutritiva i adient pel massatge.

SOMATOLINE REDUCTOR NOCHE 10
Aquest conté cafeina, argila blanca, sals marines, algues riques en iode (agar-agar, laminaria, pelvetia) castanya d'indies i mantega de karite per nutrir la pell.
Aquest anticel.lulitic també es molt efectiu,i com podeu veure moooolt complert, però pel meu gust te una olor massa forta. Té un lleuger efecte tèrmic que a mi no m'agrada gaire. Tot i aixi es un bon producte, el tema de l'olor es una apreciació personal.
SOMATOLINE CAMES PESADES
Aquest producte no es ben be un anticel.lulitic, és un gel per les cames pesades i ajuda a drenar liquids acumulats i remodelar cames. Personalment m'encanta, tot i portar mentol, fa just l'efecte que ha de fer, refresca les cames i descansa els peus, sobretot si estas moltes hores dreta. Tambe conte cafeina i ruscus.

ROC REDUCTOR
Aquest producte conte cafeina i forskolin, que mutuament es potencien com a cremadors. Tambe és reafirmant i es molt adecuat per tonificar la part interna de cames i braços. Es l'anticel.lulític per excelència de la parafarmàcia, vaja un clàssic.


VICHY CELLUDESTOK SERUM
Amb un 6% de cafeina, i àcid hialurònic tambe porta uns pigments que reflexen la llum i donen molt bon aspecte a la pell. Porta àcid sal.licílic que fara una lleugera exfoliació a la pell, aixo fara que el principi actiu penetri millor i que la pell llueixi mes bonica.NUXE SERUM ANTICEL.LULITIC
Aquest sèrum es molt agradable d'aplicar, tota la marca es basa en l'ús de producte natural, és per això que l'anticel.lulític conté, extracte d'euglena que és una microalga, que augmenta el metabolisme cel.lular, extracte de castanya d'indies, extracte de cacau ric en polifenols, extracte de menta, i la seva composició és molt aromàtica, ja que està carregat d'olis essencials com d'aranja, de cedre, oli essencial d'ylang-ylang, de romaní, de sempreviva.....
Cal dir que aquest producte a la seva fòrmula porta un 94% d'ingredients naturals!!!!!!

I dit tot això, nomes falta recalcar que aquests productes són sempre complement a una bona alimentació, i una mica d'exercisi....